Petkim`den enflasyonla mücadeleye destek

SOCAR Türkiye`nin iştiraki Petkim`in enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla ürünlerinin fiyatlarında indirime gideceği belirtildi.

29.11.2018 Cuma 13:05

Güncelleme : 30.11.2018 Cuma 09:32

Şirketten yapılan açıklamada, Petkim'in, enflasyonla mücadeleye destek  olmak ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamak amacıyla ekonomik değeri yüksek  ürünleri sanayiciye indirimli fiyattan vereceği ifade edildi.

Petkim'in indirimli satışa 1 Aralık'tan itibaren başlayacağı  bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnşaat, tarım, otomotiv, elektrik, elektronik, ambalaj, tekstil  sektörlerinin ham madde ihtiyaçları indirimli fiyatlarla karşılanacak. Petkim'in  enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak amacıyla sanayiciye destek sunacağı  ürünler, Türkiye'de pek çok sektörün önemli ham maddelerini oluşturuyor. Söz  konusu tarihten itibaren Alçak Yoğunluklu Polietilen (AYPE), Alçak Yoğunluk  Polietilen Tubuler (AYPE-T) ve Yüksek Yoğunluk Polietilen ürünlerinde ton başına  20 dolar, polipropilen ürün türlerinde ton başına 30 dolar, spot satış  fiyatlarında ise polipropilen, saf terafitalik asit ve etilen glikol  ürünlerinde ton başına 20 dolarlık indirim uygulanacak. Ayrıca, AYPE, AYPE-T 2-1  ürününde yüzde 6 olan indirim oranı yüzde 10'a, AYPE, AYPE-T'de 2-2 ürününde  yüzde 9 olan indirim oranı yüzde 15'e yükseltilecek."

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Petkim Genel Müdürü Anar  Mammadov, Petkim'in Türkiye ekonomisine önemli katkılarda bulunan güçlü bir  kuruluş olarak enflasyonla mücadeleye destek vereceğini bildirdi.

Mammadov, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de onlarca sektörün tedarikçisi olarak ürettiğimiz ürünlerle  Türkiye ekonomisine değer katmak için aralıksız çalışıyoruz. Türkiye'nin ilk  petrokimya şirketi olarak sorumluluklarımız var. Türkiye önemli bir dönemden  geçiyor. Ekonominin ve Türk lirasının dalgalanmalar yaşadığı son aylarda, kamu ve  özel sektörün tüm oyuncularının birlikte başladığı mücadeleye biz de katılmak  istedik. Türkiye ekonomisi sağlam temellere dayanan güçlü bir ekonomi. Biz tüm  yatırımlarımızda olduğu gibi ekonomiyi de uzun vadeli değerlendiriyor ve  Türkiye'ye güveniyoruz. Bu güvenin bir göstergesi olarak ürünlerimizi piyasaya  indirimli fiyatlarla sağlayarak, Türkiye ekonomisine katkımızı  sunacağız."

"
En Çok Okunan Haberler

`Programımızın ana hedefi dezenflasyondur`

Kartla yapılan ödeme tutarı arttı

`TL`nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz`

UBS`ten ons altın tahmini

Finansal hizmetler güven endeksi yükseldi

Danske Bank, ECB`den 2 faiz indirimi bekliyor

SEC`ten Ethereum kararı

İngiltere`de perakende satışlar azaldı

`Enflasyonda endişe noktasını aşmadık`

Tesla, Şanghay`daki Model Y üretimini azalttı

Japonya`da enflasyon hızı yavaşladı

KKM hesaplarında düşüş sürdü

Merkez Bankası’nın rezervleri arttı

X`in Türkiye`de temsilciliği kuruldu

Eximbank sendikasyon kredisi sağladı

TCMB`den zorunlu karşılık kararı

`Haziranda çeyrek baz puan faiz indirimi makul`