Petrol 48,3 dolara yükseldi

Petrol, yatırımcıların dikkatlerini OPEC toplantısına çevirmeleri ile birlikte 2 haftanın en düşük seviyesi yakınında seyretti.

30.11.2016 Cuma 07:14

Güncelleme : 01.12.2016 Cuma 08:35

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, bugün  gerçekleştirilecek Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı öncesinde  48,3 dolara kadar yükseldi.

Brent petrolün varil fiyatı, OPEC'in bugün Viyana'da yapacağı toplantı  öncesinde dün geniş bir bant içinde dalgalanmasının ardından günü yüzde 1,5  azalışla 47,3 dolardan tamamladı. Analistler, OPEC toplantısında tarafların  anlaşamayacağı beklentilerinin artması nedeniyle dün petrol fiyatları üzerinde  baskı oluştuğunu ifade etti.

Bugün ise toplantıdan çıkacak kararların beklendiği piyasalarda  dalgalı bir seyir izlenirken, Brent petrolün varil fiyatı en yüksek 48,3 doları  görmesinin ardından saat 11.00 itibarıyla 48,1 dolardan işlem görüyor.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise dünkü kapanış  seviyesine kıyasla yüzde 1,15 primle 45,9 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek OPEC  toplantısından çıkacak kararların fiyatların yönü üzerinde belirleyici olacağını  belirterek, ayrıca ABD'de ADP özel sektör istihdamı ile kişisel gelir ve  harcamalar verilerinin takip edileceğini kaydetti.

Teknik açıdan Brent türü ham petrolün varil fiyatında 48,5 ve 49,2  doların direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, 200 günlük hareketli  ortalamanın da bulunduğu 47,4 doların destek konumunda olduğunu ifade etti.

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti