Pimco kan kaybediyor

03.01.2015 Cuma 11:42

Güncelleme : 03.01.2015 Cuma 11:42

Dünyanın önde gelen yatırım fonlarından Pimco 2014'te rakiplerinin gerisinde kaldı






Pacific Investment Management Co'nun (Pimco) en büyük yatırım fonu, uzun vadeli tahvil rallisini ıskalaması ve enflasyonun artacağını tahmin etmesinin ardından, iki yıl üst üste rakiplerinin önemli bir bölümünün gerisinde kaldı.

Dünyanın en ünlü fon yöneticilerinden Bill Gross'un beklenmedik bir şekilde 26 Eylül'de ayrılmasının ardından 162.8 milyar dolarlık Pimco Total Return Fonu'nu CEO'lar Scott Maher, Mark Kiesel ve Mihir Worah yönetiyordu. Fon 2014'te yüzde 4.7 getiri sağlayarak, Bloomberg'ün derlediği verilere göre kıyaslanabileceği kategorideki fonların yüzde 53 gerisinde kaldı. Fon 2013'te yüzde 1.9 gerileyerek diğer fonların yüzde 65 altında kalmıştı.

Fondan çıkışların en ciddi seviyeye ulaştığı Mayıs'ta Bloomberg TV'ye konuk olan Gross, Pimco'nun 2014 sonunda zirveye çıkacağını söylemişti. Ancak Pimco, 'yeni nötr' denilen ekonomik görüşe dayanarak ABD Merkez Bankası Fed'in gösterge faizini tahminini gereğinden yüksek yapması nedeniyle kısa vadeli tahvillerin uzun vadelilerden daha iyi bir performans göstereceğini tahmin etti. Böylece Gross'un öngörüsü de gerçekleşmemiş oldu. Yöneticiler petrol fiyatlarının düştüğü dönemde enflasyonun yükseleceği tahmini nedeniyle de başarısız oldu.

Pimco 2013'te 20 yıla yakın sürenin en ciddi kaybınıı yaşarken, o dönemde de kısa vadeli tahvil ve enflasyon bağlantılı tahvillerde benzer pozisyonlar nedeniyle başarısız olunmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum