Piyasalar nasıl seyreder?

SPK Beklenti anketine göre, katılımcıların yüzde 54’ü önümüzdeki ay, yüzde 67’si altı ay, yüzde 45’i önümüzdeki bir yıl dolarda artış bekliyor.

06.10.2015 Cuma 14:06

Güncelleme : 06.10.2015 Cuma 18:18

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Eylül Ayı Beklenti Anketi sonuçlarına göre, katılımcıların gösterge bono faiz oranına ilişkin olarak %49’u önümüzdeki ay değişim beklemezken, %62’si önümüzdeki altı ay, %45’i ise önümüzdeki bir yıl artış bekliyor.


Ankete göre, ABD dolarında, katılımcıların %54’ü önümüzdeki ay, %67’si önümüzdeki altı ay ve %45’i önümüzdeki bir yıl artış beklerken, euroya ilişkin olarak katılımcıların %53’ü önümüzdeki ay, %60’ı altı aylık dönem ve %44’ü önümüzdeki bir yıl için artış bekliyor.


Katılımcıların %45’i önümüzdeki ay, 34’ü önümüzdeki altı ay BIST-100 endeksine ilişkin değişim beklemezken, bir yıl için yükseliş beklentisine sahip katılımcıların oranı ise %56 olarak gerçekleşti. BIST pay piyasası işlem hacmine ilişkin olarak önümüzdeki ay ve önümüzdeki altı ay katılımcıların sırasıyla %55’i ve %42’si değişim beklemezken, yıllık dönem için artış beklentisine sahip katılımcıların oranı %51 olarak gerçekleşti.


Anket'te şu ayrıntılara yer verildi:


"Halka açılacak şirket sayısına ilişkin olarak katılımcıların %67’si önümüzdeki ay, %56’sı önümüzdeki altı ay değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %46 olarak gerçekleşmiştir.


Özel sektör borçlanma araçlarının ihracına ilişkin olarak önümüzdeki ay katılımcıların %56 ile çoğunluğu değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemler için koşullarda iyileşme beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %45 ve %54 olarak gerçekleşmiştir.


Katılımcıların %52’si önümüzdeki ay, %40’ı önümüzdeki altı ay yabancı yatırımcı oranına ilişkin olarak değişim beklemezken, yıllık dönem için artış bekleyen katılımcıların oranı %42 olarak gerçekleşmiştir.


Reel kesimin yurtdışı borçlanma durumuna ilişkin olarak katılımcıların %55 ile önümüzdeki ay değişim beklemezken, altı aylık ve yıllık dönemde artış beklentisi ağırlık kazanmış, bu yönde görüş bildiren katılımcıların oranı sırasıyla %45 ve %55 olmuştur.


BIST pay piyasası yatırımcı sayısına ilişkin katılımcıların %60’ı önümüzdeki ay, %45’i önümüzdeki altı ay, %40’ı önümüzdeki yıl değişim beklememektedir.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

Altın fiyatları ne kadar oldu?

İşte dolarda son durum