Piyasalar pozitif görünümünü koruyor!

Küresel piyasalar petrol fiyatındaki düşüşün sınırlı kalması ile pozitif görünümünü koruyor.

19.04.2016 Cuma 09:00

Güncelleme : 19.04.2016 Cuma 15:16

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) Katar'ın başkenti Doha'daki zirvesinde petrol arzına sınırlama getirilmemesinin ardından petrol fiyatlarının düşüşü sınırlı kaldı. Brent petrolün varil fiyatı dün Asya piyasalarında 40 dolar sınırına kadar geriledikten sonra Kuveyt'te petrol çalışanlarının greve gitmesinin de etkisiyle toparlayarak, kayıplarını telafi etti ve günü 43,10 dolar seviyesinden tamamladı.

Petrol fiyatlarındaki düşüşün sınırlı kalması ve açıklanan şirket karlarının genel olarak beklentileri karşılamasının etkisiyle ABD'de Dow Jones endeksi yüzde 0,60, S&P 500 endeksi yüzde 0,65 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,44 değer kazandı. Analistler, bugün açıklanacak konut başlangıçları ve inşaat izinleri verilerinin takip edileceğini belirtiyor.

Avrupa tarafında, bu hafta perşembe günü açıklanacak Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları öncesinde avro/dolar paritesindeki yükseliş eğilimi dikkati çekiyor. Parite dün 1,13'ün üzerine çıkarken, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,68, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,26 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,15 artış kaydetti. Avro Bölgesinde bugün açıklanacak ZEW ekonomik güven endekslerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Asya'da dolar/yen paritesinin, analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 107,5 seviyesinin üzerinde tutunması ve 109'un üzerine çıkmasının desteği ile Japonya'da Nikkei 225 endeksi dünkü kayıplarının tamamını telafi ederek yüzde 3,6 yükseldi, Çin'de Şanghay birleşik endeksi ise kapanışa yakın yatay bir seyir izliyor.

Yurt içinde, yarınki Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı öncesinde tahvil faizleri düşüşünü sürdürürken, BIST 100 endeksi günü yüzde 0,90 artışla 86.344 puandan tamamladı. Analistler, bugün yurt dışında hareketlenecek veri trafiğinin takip edileceğini kaydederek, BIST 100 endeksinin 86.700 ve 87.600 seviyelerinin direnç, 84.400 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

11.00 Avro Bölgesi, şubat ayı cari işlemler dengesi

12.00 Almanya nisan ayı ZEW endeksleri

15.30 ABD, mart ayı konut başlangıçları ve inşaat izinleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma