S&P`den Yunanistan`a dev tokat!

S&P, Yunanistan`ın uzun dönem kredi notu "CCC+"dan "CCC"ye düşürdü, not görünümünü ise negatif olarak belirledi

11.06.2015 Cuma 09:58

Güncelleme : 11.06.2015 Cuma 14:44

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Yunanistan'ın kreditörleriyle anlaşmaya varamamasını gerekçe göstererek, ülkenin uzun dönem kredi notunu "CCC+"dan "CCC"ye indirdi.

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, Yunanistan'ın uzun dönem kredi notunun "CCC+"dan "CCC"ye düşürüldüğü, not görünümünün ise negatif olarak belirlendiği bildirildi.

Notun düşürülmesinin, Yunanistan ile resmi kreditörleri arasında anlaşma sağlanamamasını yansıttığı belirtilen açıklamada, Yunanistan'ın likidite pozisyonunun bozulmaya devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, Yunanistan'ın borçların ödenmesinde diğer harcama kalemlerini önceliklendirmiş gibi göründüğüne işaret edilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Bize göre, nominal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) gidişatında bir toparlanma olmaz ve kamu sektörü reformlarını derinleştirmezse, Yunanistan'ın gelecek 12 ay içinde ticari borçlarında temerrüde düşmesi muhtemel. Yunanistan'ın kreditörleriyle ilişkileri ve politik istikrarına yönelik belirsizlikler, ülke ekonomisi üzerinde ağırlık kazanıyor.

Gelecek 2 hafta boyunca resmi kreditörlerle anlaşmaya varılsa bile, biz bu anlaşmanın Yunanistan'ın borç çevirme gereksinimini eylül ayının ötesinde kapsayacağını düşünmüyoruz. Bununla birlikte, Yunan bankalarından mevduat çıkışlarının devam etmesi de hükümetin sermaye kontrollerini uygulamaya koyma olasılığını artırdı."

"
En Çok Okunan Haberler

`Programımızın ana hedefi dezenflasyondur`

Kartla yapılan ödeme tutarı arttı

`TL`nin reel olarak değer kazanmasını bekliyoruz`

UBS`ten ons altın tahmini

Finansal hizmetler güven endeksi yükseldi

Danske Bank, ECB`den 2 faiz indirimi bekliyor

SEC`ten Ethereum kararı

İngiltere`de perakende satışlar azaldı

`Enflasyonda endişe noktasını aşmadık`

Tesla, Şanghay`daki Model Y üretimini azalttı

Japonya`da enflasyon hızı yavaşladı

KKM hesaplarında düşüş sürdü

Merkez Bankası’nın rezervleri arttı

X`in Türkiye`de temsilciliği kuruldu

Eximbank sendikasyon kredisi sağladı

TCMB`den zorunlu karşılık kararı

`Haziranda çeyrek baz puan faiz indirimi makul`