Samaras seçimlere Syriza’nın gerisinde

12.01.2015 Cuma 11:59

Güncelleme : 12.01.2015 Cuma 12:00

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 25 Ocak’ta gerçekleşecek seçimlere 2 haftalık bir süre kala Syriza’nın gerisinde kalıyor.




 


Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, 25 Ocak’ta gerçekleşecek seçimlere 2 haftalık bir süre kala Syriza’nın gerisinde kalıyor. Kamuoyu yoklamaları, Samaras’ın Syriza lideri Alexis Tsipras ile arasındaki farkı kapatmada oldukça geride olduğunu gösteriyor.


Kapa Araştırma ve Alco tarafından yapılan diğer anketler de ana muhalefet partisi Syriza’yı Samaras’ın Yeni Demokrasi Partisi’nin sırasıyla 2.6 ve 3.2 yüzde puan önüne koyuyor. Kapa’nın To Vima gazetesi için gerçekleştirdiği anket, gazetede “Sol’un Fırsatı” başlığı ile manşette yer aldı.  Anket sonucuna göre Syriza Yeni Demokrasi’ye göre daha fazla destek görecek.

Atina Üniversitesi siyaset bilimi profesörlerinden Dimitris Sotiropoulos, “Syriza’nın az bir farkla Yeni Demokrasi’nin önünde olduğuna yönelik istikrarlı bir trend mevcut” dedi. Sotiropoulos, Vima’nın ait olduğu medya grubunun şimdiye kadar “Syriza’nın olası zaferi ile ilgili kayıtsız” olduğu dikkate alındığında manşetin önemli olabileceğini söyledi.

Yatırımcılar Yeni Demokrasi’nin Syriza ile arasındaki farkı kapatmada başarısız olacağından endişe ederken, 10 yıl vadeli tahvil faizleri geçtiğimiz hafta 15 aydan bu yana ilk kez yüzde 10’un üzerine çıktı. Tsipras’ın seçimleri kazanması, Yunanistan’ın Euro Bölgesi ve Uluslararası Para Fonu (IMF) ile arasındaki anlaşmazlığın artması ile sonuçlanabilir. Tsipras, ülkenin kurtarılma paketi ile birlikte gelen kemer sıkma önlemlerinin hafifletileceği ve ülke borcunun azaltılacağı taahhüdünde bulunmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak