Sentix sektör güveni endeksi zirvede

Avrupa otomobil stokları için Sentix Sektör Güveni endeksi, bu yılın şubat ayında güçlü şekilde yükselerek, 1,35 ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

17.02.2015 Cuma 12:17

Güncelleme : 17.02.2015 Cuma 12:22

Merkezi Frankfurt'ta bulunan ve Avrupa'da ekonomik duyarlılığa ilişkin  anketler yayımlayan Sentix, Avrupa otomobil üreticilerinin durumuna ve otomobil  stoklarına ilişkin bir rapor yayımladı.

Sentix'ten yapılan açıklamada, Avrupa  otomobil stokları için Sentix Sektör Güveni'nin, şubat ayında güçlü şekilde  yükseldiği ve anketin yayımlandığı 2002 yılından bu yana tüm zamanların en yüksek  seviyesine ulaştığı kaydedildi.

 

Avrupa otomobil sektörü güvenin tüm sektörlerden daha güçlü  gerçekleştiği aktarılan açıklamada, "Yatırımcıların şu an stoklar konusunda çok  istekli olması performanslarının bir sonucu. Daimler stokları bakımından 2007  yılındaki en yüksek seviyesini aştı, BMW tüm zamanların en yüksek seviyesine  ulaştı" denildi.

 

Ayrıca, Avrupa Sektör Endeksi'nin de geçen hafta sonu itibariyle rekor  yüksek seviyeye ulaştığı ifade edilen açıklamada, zayıf avronun ortak para  birliğindeki ihracatçıları, özellikle de otomobil sanayisindeki ihracatçıları  desteklediği vurgulandı.

 

Yaklaşık 12 yıllık geçmişe sahip Sentix endeksi, haftalık bazda 900'ü  kurumsal olan yaklaşık 4 bin kayıtlı yatırımcının piyasa değerlendirmelerini ve  beklentilerini ölçüyor.

  

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti