SÖKTAŞ’ın özel sektör tahvil ihracına ÜNLÜ&Co imzası

SÖKTAŞ’ın 2 yıl vadeli, değişken faizli ve nitelikli yatırımcılara satışı gerçekleştirilen 25 milyon TL tutarındaki özel sektör tahvil ihracı ÜNLÜ&Co tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

13.04.2015 Cuma 15:10

Güncelleme : 13.04.2015 Cuma 16:44

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden SÖKTAŞ’ın 2 yıl vadeli, değişken faizli ve nitelikli yatırımcılara satışı gerçekleştirilen 25 milyon TL tutarındaki özel sektör tahvil ihracı (“tahvil ihracı” veya “ihraç”), Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ Menkul Değerler A.Ş. (“ÜNLÜ & Co”) tarafından başarıyla gerçekleştirildi.

1971 yılında kurulan SÖKTAŞ, tüm dünyaya gömleklik kumaş ihraç ediyor. Dünyaca ünlü birçok moda devine kumaş tedarik eden şirket, 300.000’den fazla hazır kumaş örneğinin yanı sıra Söke ve Hindistan’da bulunan tesisleriyle dünyanın önde gelen gömleklik kumaş üreticileri arasında yer alıyor. Tekstilin yanı sıra süt üretimi sektöründe de faaliyet gösteren şirket, Aydın’da Türkiye’nin en büyük ikinci hijyenik çiğ süt üretim tesisine sahip olarak bu alanda da lider konumdadır.

25 milyon TL tutarında 2 yıl vadeli tahvil ihracı, TL tahvil piyasalarında bulunmak isteyen SÖKTAŞ’ın ilk TL tahvil ihracı olma özelliğini taşıyor.

ÜNLÜ & Co Borç Sermaye Piyasaları ve Danışmanlık Bölümü Yönetici Direktörü Ayşe Akkın, tahvil ihracı ile ilgili şu değerlendirmeyi yapıyor: “Söktaş’ın ilk TL tahvil ihracı, göreceli olarak likiditenin dar olduğu bir dönemde başarı ile gerçekleşen sayılı ihraçlardan biri olmuş; yatırımcı bazının Şöktaş’a olan ilgisini ve ÜNLÜ & Co’nun piyasanın nabzını tutarak krediyi pozisyonlandırmasındaki becerisini ortaya koymuştur. SÖKTAŞ’ın ihracı, 2015 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz üçüncü tahvil ihracı olup önümüzdeki günlerde ihracını planladığımız üç ihraç için de hazırlıklarımız devam etmektedir. ÜNLÜ & Co olarak borç sermaye piyasalarında olmak isteyen şirketlere önerimiz; hazırlık sürecini hiç beklemeden başlatmaları, gerekli onaylarını aldıktan sonra piyasaları izleyerek uygun fırsat penceresini yakaladıklarında hızlı ve başarılı bir şekilde ihraçlarını gerçekleştirmeleridir.’’

"
En Çok Okunan Haberler

Merkez Bankası`nın rezervleri açıklandı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak

`Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek`

Bitcoin ETF`lerinden rekor çıkış oldu

`Doğru yolda olduğumuzdan emin oluyoruz`

ABD Hazinesi gelecek hafta tahvil ihraç edecek

Google yüzlerce çalışanını işten çıkardı

Güney Kore`de enflasyon %3`ün altına indi

Microsoft, Malezya`ya yatırım yapacak

Wall Street`te endeksler karışık seyretti

`Faiz indirimi için daha zaman var`

Fed faiz kararını açıkladı

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

TL mevduatta stopaj oranları değişti

Binance`ın kurucusuna 4 ay hapis

ABD`de mortgage faizi artışını sürdürdü