Suudi Arabistan`dan Mısır`a 2 milyar dolar kredi

Mısır resmi ajansı MENA`da yer alan haberde, Mısır Merkez Bankası`nın Suudi Arabistan`dan 2 milyar dolar kredi aldığı belirtildi.

13.10.2016 Cuma 11:45

Güncelleme : 13.10.2016 Cuma 11:58

Mısır resmi ajansı MENA'da yer alan haberde, Mısır Merkez Bankası'nın  Suudi Arabistan'dan 2 milyar dolar kredi aldığı belirtildi. Kredi ile merkez  bankasındaki nakit rezervine katkı sağlanacağı belirtildi.

Öte yandan ülkedeki özel "El-Yevmu's Sabi" gazetesinde yer alan  haberde, kredinin birkaç hafta önce verildiği ifade edildi. Son dönemlerde  Mısır-Suudi Arabistan ilişkilerinde gerginlik yaşanırken, krediyle alakalı Suudi  Arabistan'dan açıklama yapılmadı.

Mısır Maliye Bakanı Amru'l Carihi, 9 Eylül'de yaptığı basın  açıklamasında, Suudi Arabistan ile Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) kredi  alınabilmesi için tedbir amaçlı finansın bir parçası olarak 2-3 milyar dolarlık  kredi desteği için görüşmeler yapıldığını belirtmişti.

IMF, ağustos ayında Mısır hükümetinin 3 yıl vadeli 12 milyar dolarlık  kredi talebine onay vermiş, başkent Kahire’yi ziyaret eden IMF heyeti, ülkeye 12  milyar dolarlık kredi programı üzerinde anlaşmaya varıldığını açıklamıştı. IMF  ile Mısır, programın ilk senesi için 5-6 milyar dolarlık ikili ek finans  sağlanması amacıyla Çin, Suudi Arabistan gibi bazı ülkelerle görüşmeler  yürütmüştü.

 Ağustos ayında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Mısır Merkez  Bankası arasında da 6 yıl süreli 1 milyar dolarlık kredi anlaşması yapıldığı  duyurulmuştu.

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti