`Tahvil piyasasındaki vertigo yeni normal`

RBS, tahvil piyasasındaki dalgalanmanın ABD Hazine tahvilleri için yeni normal olduğunu belirtti.

09.05.2015 Cuma 12:57

Güncelleme : 09.05.2015 Cuma 13:24

Royal Bank of Scotland Group Plc’ye (RBS) göre ABD Hazine tahvilleri için boğa piyasası geçtiğimiz haftaki toparlanmaya rağmen yaklaşıyor.

Connecticut’ta bulunan RBS Securities ABD Hazine tahvili stratejisi müdürü William O’Donnell,  “Son haftalarda gördüğümüz gelişmeler bir uyarı değil. Tahvil faizlerinin artmaya başlayacağına yönelik bir sinyal. Her şey tek seferde meydana geldi. Ortaya çıkan tablo gerileyen tahvil piyasasındaki vertigo serisinin ilk raundu idi” değerlendirmesinde bulundu.

ABD Hazine tahvilleri geçtiğimiz üç haftada büyük fon yöneticilerinin servetlerini değiştirdi. Piyasa tahmincileri bir sonraki hareketi hesap etmeye çalışıyorlar. RBS stratejistleri tahvillerde düşüşlerin süreceğini belirtiyor.

O’Donnell, 30 yıl vadeli ABD tahvil faizinin Cuma günkü yüzde 2.9’luk seviyesinden bu yıl yüzde yüzde 3.5’e yükseleceğini dile getirdi. O’Donnell, “Avrupa’dan gelen ekonomik verilerin daha güçlü görünmesi ve Fed’in faiz artırımının zamanlamasını tartışması ile birlikte piyasa faiz oranı seviyelerini yeniden değerlendiriyor” dedi.

Berkshire Hathaway Inc.’in milyarder başkanı Warren Buffett ve Janus Global Unconstrained Bond Fund yöneticisi Bill Gross tahvillerin aşırı yüksek fiyatlı olduğunu dile getirmişlerdi. O’Donnell da bu görüşü paylaşanlar arasına katıldı. Fed Başkanı Janet Yellen yaptığı bir konuşmada uzun vadeli Hazine tahvillerinin faiz artırımının ardından yükselebileceğini söylemişti.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak