Tarım destek başvurularında son gün 30 Aralık

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi başvurularının 30 Aralık`ta sona ereceğini bildirdi.

23.12.2016 Cuma 11:22

Güncelleme : 23.12.2016 Cuma 12:35

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)  Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2016 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), fındıkta alan bazlı gelir desteği, tohum, fidan üretimi, kullanımı ve tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi başvurularının 30 Aralık'ta sona ereceğini bildirdi.

Bayraktar, yazılı açıklamasında, 2016 yılı tarım destekleri kapsamında yurt içi sertifikalı tohum, fidan üretimi ve bombus arısı, sertifikalı tohum,  fidan, çilek fidesi ve standart fidan kullanımı, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının  Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tarıma dayalı yatırımların  desteklenmesi, ÇKS ve fındıkta alan bazlı destek başvurularının 30 Aralık'ta sona  ereceğini belirtti.

Üreticileri, başvurularını son güne bırakmadan yapmaları konusunda uyaran Bayraktar, 30 Aralık mesai saati bitimine kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık  il ve ilçe müdürlüklerine başvurulması gerektiğini kaydetti.

Başvurularını yapan ve gerekli şartları yerine getiren üreticilere,  2016 yılı tarımsal destekleri kapsamında, koloni başına 60 lira bombus arısı  desteği verileceğini, fındıkta alan bazlı destek kapsamında, dekar başına 170  lira ödeneceğini belirten Bayraktar, "Tohum kullanım desteği dekara susam, aspir  ve kanolada 4 lira, tritikale, yulaf ve çavdarda 6 lira, çeltikte 8 lira, buğday  ve arpada 8,5 lira, korunga, fiğ ve yem bezelyesinde 10 lira, yonca ve yer  fıstığında 15 lira, nohut, kuru fasulye, mercimek ve soya fasulyesinde 20 lira,  patateste 80 lira olacak. Orijinal ve üstü tohumluk kullanımında destek yüzde 50  fazlasıyla yapılacak." ifadelerini kullandı.

Bayraktar, fidan üretim desteğinin tüm çeşitlerde adet başına aşısız ise 50 kuruş, aşılı ise 1 lira olacağını aktardı.

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Altın fiyatlarında son durum ne?

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?