`TCMB fonlamayı değiştirebilir`

Morgan Stanley’e göre referandumun ardından erken seçim olasılığı oluşmaz, kur baskısı da azalırsa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası fonlama kompozisyonunu değişebilir.

24.03.2017 Cuma 13:05

Güncelleme : 25.03.2017 Cuma 10:14

Morgan Stanley’e göre referandumun ardından erken seçim olasılığı oluşmaz, kur baskısı da azalırsa, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) fonlama kompozisyonunu “Geç Likidite Penceresi (GLP) + Gecelik Repo”dan ‘‘Gecelik Repo+1 Haftalık Repo"ya değiştirebilir. Bloomberg News'te yer alan habere göre aralarında Pasquale Diana ve Ercan Ergüzel’in de olduğu Morgan Stanley ekonomistlerinin 24 Mart tarihli raporunda şu ifadeler yer aldı:

"TCMB’nin 2017 boyunca 1 haftalık repo faizini yüzde 8 seviyesinde tutmasını bekliyoruz. Mart-Nisan’da TÜFE’nin baz etkisiyle yüzde 11’in üzerine çıkmasını ve cari açığın 2017’de kademeli şekilde genişleyerek yıl sonunda 40 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz’’

"2017 yılı için bütçe açığı/GSYİH oranı beklentimiz olan yüzde 2’ye dönük yukarı yönlü riskler var. Bunun nedeni, vergi gelirlerinin hükümet teşviklerinin etkisiyle düşme riski ve Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilen kamu kurumlarından eld edilecek gelirlerin azalacak olması.”

"Bununla birlikte stratejik sektörlere finansal kaynak yönlendirmede başarılı olursa, TVF’nin uzun vadede yapısal ve finansal darboğazların aşılmasında kritik rol oynayacağı görüşümüzü koruyoruz.’’

Morgan Stanley, Türkiye ekonomisinin 2017’de yüzde 2,3 oranında büyümesini öngörüyor.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma