`Türk varlıklarındaki yükseliş uzun sürmeyebilir`

PineBridge Investments`a göre, seçim sonrası Türkiye varlıklarındaki yükselişler uzun vadeli olmayabilir

01.07.2015 Cuma 09:16

Güncelleme : 01.07.2015 Cuma 10:32

PineBridge Investments'a göre, seçim sonrası Türkiye varlıklarında görülen sıçrama, para yöneticilerini nakitlerini yeniden bu ülkeye getirmeye ikna edemiyor.

Türk Lirası ve yerel para cinsinden tahvilleri, seçimlerin yapıldığı 7 Haziran'dan bu yana, tahvil faizlerinin muadilleri arasında üçüncü en yüksek seviyede olması ve Türk Lirası'nın 2006'dan bu yana en kötü yılın ilk yarı performansını göstermesinin yatırımcıları cezbetmesi ile birlikte, gelişen piyasaların çoğundan daha iyi performans gösterdi. Londra'da PineBridge'in idari direktörü Anders Faergemann, kısa vadede yükselişler için potansiyel olabileceğini, ancak yatırımcıların yeniden Türkiye'ye girmeden önce hükümetin şekillenmesini beklemeleri gerekeceğini söyledi.

Bloomberg News'a e-posta yoluyla değerlendirmelerde bulunan Faergemann, "Değerlemelere karşılaştırmalı bazda baktığımızda --yerel para cinsinden tahviller çift hanelerde ve para birimi halen değer kaybetmiş seviyelerde--, Türkiye oldukça iyi yükseldi," dedi ve "Ancak uzun vadeli yatırımcıların şu an için Türkiye'den uzak durmakta olduklarını düşünüyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Türk seçmenleri, parlamento seçimlerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurucusu olduğu Ak Parti'ye 13 yıl sonra ilk kez Meclis'te çoğunluğu sağlama imkanı vermedi ve koalisyon ya da yeniden seçime gidilmesi seçeneklerini sundu. Türk Lirası seçimlerden sonraki ilk iş gününde rekor seviyeye düştükten sonra yüzde 2.6 değer kazandı ve iki yıl vadeli tahvillerin faizi ise 43 baz puan gerileyerekyüzde 9.76'ya indi.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de çekirdek PCE belli oldu

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

`En büyük önceliğimiz fiyat istikrarı`

Microsoft`un gelir ve karı beklentileri aştı

`BoJ üç kez daha faiz artırabilir`

`ABD ekonomisi güçlü`

Japonya Merkez Bankası faizi değiştirmedi

Çin`in altın tüketimi arttı

Merkez Bankası`ndan zorunlu karşılık adımı

Avrupa`da emlak piyasası kötüleşti

Net UYP açığı belli oldu

`Petrolün enflasyon için yarattığı risk sınırlı`

BNP Paribas`ın ilk çeyrek karı düştü

Toyota`nın satışları ilk kez 10 milyonu aştı

Almanya`da ihracatçıların hissiyatı geriledi

UBS`ten paladyum tahmini

IBM`den 6,4 milyar dolarlık satın alma