ÜNLÜ&Co o listede 2. sırada!

ÜNLÜ&Co, ilk çeyrekte Doğu Avrupa’nın 1 milyar dolarlık hisse senedi plasmanları sıralamasında ikinci oldu.

07.04.2015 Cuma 16:41

Güncelleme : 07.04.2015 Cuma 16:41

Bloomberg Intelligence’ın paylaştığı verilere göre, Türkiye’nin lider yatırım bankacılığı hizmetleri ve varlık yönetimi grubu ÜNLÜ & Co, yılın ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği 177 milyon Amerikan Doları tutarında hisse plasmanıyla Doğu Avrupa hisse senedi plasmanları piyasasında ikinci sırada yer aldı.

ÜNLÜ&Co Kurumsal Hisse Senedi Satış Hizmetleri Yönetici Direktörü Kağan Çevik, konuyla ilgili şu görüşü paylaştı: “2010 yılından bu yana 2,5 milyar Amerikan Doları değerinde, toplam 24 adet hisse senedi plasmanı gerçekleştirdik. Bu plasman sayısı, en yakın rakiplerimizin 3 katı kadar ve hedefimiz önümüzdeki dönemde de bu konudaki liderliğimizi sürdürmek olacaktır.’’

ÜNLÜ & Co, Global M&A Network tarafından verilen The Global M&A ATLAS Awards’da, “Gelişen Pazarlarda Yılın İşlemi” ödülünün de sahibi oldu. ÜNLÜ & Co’ya finans dünyasının bu prestijli ödülünü kazandıran işlem, 2014’ün sonlarında Yıldız Holding’in dünyanın en büyük ve en köklü bisküvi şirketlerinden İngiliz menşeili United Biscuits’i 3,2 milyar dolara satın alması oldu. ÜNLÜ & Co, Türkiye tarihinin en büyük yabancı şirket alım işlemi olan bu satın almada danışman olarak yer almıştı. M&A ATLAS ödülleri, küresel pazarlarda yapılan bir milyar doların üzerindeki satın alma ve birleşme işlemlerinin değerlendirilmesi sonucunda veriliyor. Bu yıl son derece yoğun bir rekabete sahne olan ödüllerde 203 işlem değerlendirmeye alındı.

ÜNLÜ & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, konuyla ilgili şu görüşü paylaştı: “2014’teki başarılarımızın meyvesini toplamaya devam ediyor, 2015’e de hızlı bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’yi dünya piyasalarının büyük yatırımcılarıyla buluşturmaya ve ülkemizi bu piyasalarda tanıtma misyonumuza aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”
 

"
En Çok Okunan Haberler

Apple hisseleri yükseldi

Çin`in döviz rezervleri geriledi

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

S. Arabistan petrolde fiyat artışına gitti