Yatırımcılardan tahvil ihracına yoğun talep

Dış finansman programı çerçevesinde gerçekleştirilen dolar cinsinden Nisan 2029 vadeli tahvilin ihraç tutarı 1 milyar dolar oldu.

20.03.2019 Cuma 15:21

Güncelleme : 21.03.2019 Cuma 11:16

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 2019 yılı dış  finansman programı çerçevesinde dolar cinsinden Nisan 2029 vadeli tahvilin  artırımı için 19 Mart'ta Goldman Sachs, J.P. Morgan ve Standard Chartered'a yetki  verilmişti.

Tahvilin ihracı aynı gün sonuçlanırken, ihraç miktarı 1 milyar dolar  olarak gerçekleşti. Söz konusu tutar, 26 Mart'ta hesaplara girecek.

Tahvil için 100'ün üzerinde yatırımcı, ihraç tutarının 3 katına yakın  talepte bulundu. Tahvilin yüzde 39'u ABD, yüzde 34'ü İngiltere, yüzde 17'si  Türkiye, yüzde 7'si diğer Avrupa ülkeleri ve yüzde 3'ü diğer ülkelerdeki  yatırımcılara satıldı.

Kupon oranı yüzde 7,625 olan tahvilin yatırımcıya getirisi yüzde 7,15  olarak gerçekleşti. Söz konusu dolar tahvili ihraç tutarının tamamı euro cinsi  yükümlülüğe dönüştürüldü. Gerçekleştirilen takas işlemi sonucu borçlanma  işleminin kupon oranının euro cinsinden karşılığı yüzde 4,859, yatırımcıya  getirisi ise yüzde 4,381 oldu.

Böylece, 2019'da uluslararası sermaye piyasalarından tahvil ihracı  yoluyla 8 milyar dolar tutarına kadar gerçekleştirilmesi planlanan programın 6,4  milyar dolarlık kısmı tamamlandı.

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak