Yatırımın adresi: Türkiye, Hindistan ve Tayvan

13.01.2015 Cuma 08:50

Güncelleme : 13.01.2015 Cuma 08:50

Goldman Sachs, 2015 için gelişmekte olan piyasalara yatırım yapacaklara adres olarak Türkiye, Hindistan ve Tayvan'ı gösterdi.







Goldman Sachs Gelişen Piyasalar Hisse Stratejisi Başkanı Caesar Maasry tarafından hazırlanan araştırmada, emtia fiyatlarındaki nihayet düşüşten, güçlenen ABD ekonomisinden ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mümkün nema artışından kaybedenlerin yanında kazananların olacağına işaret edilerek, "2014'e gelirken, gelişmekte olan piyasalarda doğru noktaları seçmenin yekün hisse endeksleri üzerinde görüşe sahip olmaktan daha önemli olduğunu söylemiştik.

,

2015'te ilerlerken, aynı görüşü koruyoruz" söylendi . Maasry, kara elmas (petrol) ithalatçısı Türkiye ve Hindistan'ın fiyatlardaki düşüşten cari açıklarını düzeltmek için yararlanacaklarını söyledi . Maasry, 2013'te Fed'in parasal genişlemeyi sonlandırmaya başlamasındaki gibi bir aksi durumla karşılaşmayacaklarını açıkladı .

FAİZ İNDİRİMİ OLACAK


Goldman Sachs stratejisti, iki ülkenin de bu Senenin ilk yarısında faizlerde indirime gitme olasılığına dikkat çekerek, bunun enflasyonda düşüş ve sonunda iki memlekette de parasal gevşemeye kapıyı aralayabileceğini ifade etti . Maasry'ye göre dünyanın en çok büyük elektronik ihracatçılarından olan Tayvan ise ABD'de talebin artmasından yararlanacak.

MUTLAKA İZLENMELİ


Lombard Street Research'ten Shweata Singh de Hindistan'ı 'yüksek performans gösterme hususunda en güçlü namzet ' olarak değerlendirirken, Meksika, Filipinler ve Türkiye'nin izlenmesi lazım gelen ülkeler olduğuna işaret etti. Singh, gelişen piyasalar arasında Rusya, Brezilya, Güney Afrika, Şili ve Çin'in ise düş kırıklığı yaratabileceğini belirtti .

"
En Çok Okunan Haberler

`Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz`

`BoE ağustos ayında faiz indirebilir`

Borsada yatırımcı sayısı yüzde 72 arttı

`ECB fiyat artışına müsamaha göstermemeli`

En yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde

`Fed faiz indirimlerini erteleyebilir`

Biden yönetimi 3,3 milyon varil ham petrol alacak

Toyota`nın net karı rekor kırdı

ABD`de mortgage faizi 4 hafta sonra geriledi

Almanya`da sanayi üretimi düşüş gösterdi

ABD`de tüketici kredilerinde artış yavaşladı

`Yendeki hareket enflasyonu etkileyebilir`

API petrol stokları artışını sürdürdü

ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

`Siparişlerde azalma ekonomiyi yavaşlatıyor`

`Petroldeki artış enflasyonu yükseltebilir`

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`