Gelişen ülke borsaları 8 ayın yeni zirvesinde!

Gelişmekte olan ülke borsaları yatırımcıların küresel düşük faiz ortamında yüksek getirili varlıklara yönelmelerinin etkisiyle bugün 8 ayın yeni zirvelerine ulaşırken, para birimleri değer kazandı.

14.07.2016 Cuma 16:19

Güncelleme : 15.07.2016 Cuma 08:59

Gelişmekte olan ülke borsaları yatırımcıların küresel düşük faiz ortamında yüksek getirili varlıklara yönelmelerinin etkisiyle bugün 8 ayın yeni zirvelerine ulaşırken, para birimleri değer kazandı.

Almanya'nın ilk defa negatif getirili 10 yıllık tahvil ihraç etmesi ve Japonya'nın ekonomiyi destekleyici önlemlerin alacağı beklentileriyle beraber yatırımcılar neredeyse her gelişmekte olan ülke varlığına giriş yapıyorlar. Gelişmiş ekonomilerdeki düşük faiz ortamı gelişmekte olan ülkelere de yayılıyor. Malezya Salı günü şaşırtıcı bir adım atarak yedi yıldır ilk defa faiz indirimine giderken, Singapur'da tahminlerin altında gerçekleşen ikinci çeyrek büyümesi merkez bankasının politika gevşetmek üzere baskı altında kalacağına işaret ediyor. 

Credit Suisse gelişmekte olan piyasalar sabit getirili menkul kıymet stratejisti Kasper Bartholdy, "Küresel risk iştahında oldukça büyük bir atış söz konusu ve gelişmekte olan piyasa varlıklarına devam eden risk iştahı eğiliminin bir parçası" dedi. Reuters'in haberine göre Bartholdy, "Büyük risklerden bir tanesi de piyasaların para politikasının verdiği ipuçlarını yanlış değerlendirmesi. Ancak şimdilik ipuçları aynı yönü gösteriyor ve uzun süredir Brexit risklerine odaklanan piyasalar rahat bir nefes alıyor" dedi.

Gelişmekte olan ülke borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.9 ile art arda altıncı günde de yükselirken, geçen yıl Kasım ayı başından bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Yatırımcıları gelişen ülke tahvillerini ellerinde tutmak için istedikleri ortalama ek getiri son bir yılın en dip seviyelerinde seyretti. Gelişen ülke tahvilleri ile ABD Hazine tahvilleri arasındaki getiri farkı 379 baz puanda seyrediyor.

Para birimlerine bakılınca Güney Afrika parası birimi rand  dolar karşısında yüzde 0.8 oranında değer kazanırken Rus rublesi  yüzde 0.6 oranında yükseldi.
"
En Çok Okunan Haberler

Çin ile Rusya’nın ticaret hacmi arttı

`Fed`in bir sonraki hamlesi faiz indirimi olacak`

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`

ABD bankaları kredi standartlarını sıkılaştırdı

Grayscale Bitcoin Trust sermaye girişi sağladı

`ABD devlet tahvillerine yatırım yapılmalı`

Avustralya faizi değiştirmedi

Bakır faiz indirimi umuduyla yükseldi

`Birleşme ve satın alma işlemleri hız kazandı`

ABD`de haftalık çelik üretimi arttı

Bankacılık sektörünün net karı belli oldu

Rekabet Kurulu`ndan META`ya para cezası

OECD bölgesinde enflasyon yükseldi

Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama

Altın fiyatlarında son durum ne?

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?

Borsa güne yükselişle başladı