Piyasaları perşembe günü neler bekliyor?

Piyasalarda bugün Yellen coşkusu yaşandı. Dolar 2.82`ye kadar gevşerken, borsa ise günü 83 bin sınırında tamamladı. Peki perşembe günü piyasaları ne bekliyor?

30.03.2016 Cuma 18:15

Güncelleme : 30.03.2016 Cuma 18:15

UZMANPARA

Piyasalarda bugün Yellen coşkusu yaşandı. ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı dün yaptığı açıklamanın faiz artışı ihtimalinin azaldığına yönelik beklentileri kuvvetlendirmesiyle dolar/TL 2.82'ye kadar gevşerken, borsa ise 82 binin üzerine tırmandı.

Gün sonunda Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi günü yüzde 1.45 yükselişle 82.918 puandan tamamlarken, dolar/TL ise 2.8344 seviyesinden işlemde.  

Peki perşembe günü piyasaları ne bekliyor? Paranın Uzmanları UZMANPARA için yanıtlamaya devam ediyor.

DESTEK MENKUL DEĞERLER ARAŞTIRMA MÜDÜRÜ VE UZMANPARA YAZARI MURAT TUFAN: 

"FED başkanı Yellen’ın dünkü açıklamalarının olumlu yansıması devam etti. Yellen’ ın açıklamaları sonrası Nisan ayında olası bir faiz artışı ihtimalinin azaldığını söyleyebiliriz. Olası faiz artışı beklentisinin ötelenmiş olması gelişmekte olan ülke para birimlerine olumlu yansıdı ve TL değer kazanımlarına devam etti.

GÖSTERGE TAHVİLİ YENİDEN TEK HANEDE

Gösterge tahvil faiz oranı 5 ay sonra ilk defa tek haneye gerilerken 10 yıllık tahvil faiz oranı % 9,95 seviyesine kadar düştü. FED iyimserliğinin kısa vadede devam etmesiyle Türk varlıklarının değer kazanımı sürebilir.Öte yandan BİST 100 endeksi yeniden 83000 seviyesine ulaştı. 81500 destek seviyesinin üzerinde yükselişler 84500 direnç seviyesine doğru devam edebilir. Dolar / TL’ye baktığımızda ise, 2,8590 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin aşağısında geri çekilmelerin devamını güçlü destek seviyesi olan 2,8150 seviyesine doğru sürebilir.

YURTİÇİNDEN BÜYÜME RAKAMLARI TAKİP EDİLECEK

Küresel olarak ABD borsalarının yanında Avrupa borsaları da yeşil bir görünüm sergiledi. Dolar endeksinin sert bir şekilde geri çekilirken ADP istihdam verisi 200.000 artış göstererek beklentileri karşıladı. ADP istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesi sonrası gözler Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine çevrildi. Avrupa Bölgesinde ise Almanya’da enflasyon oranı beklentilerin üstünde % 0,8 artış gösterdi. EURUSD paritesi ise yeniden 1,13 seviyelerinin üzerine çıktı. Piyasalar yarın Yurtiçinden büyüme rakamlarını takip edecek. Büyüme rakamlarının beklentileri karşılaması halinde TL’nin değer kazanım süreci devam edebilir. Öte yandan İngiltere’den büyüme rakamları ve Avrupa Bölgesi enflasyon oranı önemli verilerin başında geliyor. ABD’den ise işsizlik başvuruları ve PMI rakamları takip edilebilir."

 

"
En Çok Okunan Haberler

`Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz`

`BoE ağustos ayında faiz indirebilir`

Borsada yatırımcı sayısı yüzde 72 arttı

`ECB fiyat artışına müsamaha göstermemeli`

En yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde

`Fed faiz indirimlerini erteleyebilir`

Biden yönetimi 3,3 milyon varil ham petrol alacak

Toyota`nın net karı rekor kırdı

ABD`de mortgage faizi 4 hafta sonra geriledi

Almanya`da sanayi üretimi düşüş gösterdi

ABD`de tüketici kredilerinde artış yavaşladı

`Yendeki hareket enflasyonu etkileyebilir`

API petrol stokları artışını sürdürdü

ABD’de işletmeler enflasyonda çözüm istiyor

`Siparişlerde azalma ekonomiyi yavaşlatıyor`

`Petroldeki artış enflasyonu yükseltebilir`

`Almanya`nın ihracatı durgunlaşabilir`