ABD`ye hazır giyim ihracatında hedef 1,5 milyar dolar

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, ABD`ye 2018`de 600 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek,

15.04.2019 Cuma 15:07

Güncelleme : 16.04.2019 Cuma 12:20

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nden (İHKİB) yapılan açıklamaya göre, Türkiye ekonomisi için stratejik  öneme sahip hazır giyim endüstrisi, yıllık yaklaşık 100 milyar dolarla dünyanın  en büyük hazır giyim ithalatçısı konumundaki ABD pazarını yakın markaja aldı.

Örme Kümesi Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin  Desteklenmesi Projesi (UR-GE) kapsamında ABD’ye ticaret heyeti düzenleyen İHKİB,  Türk hazır giyim ihracatçılarını New York’ta ABD’nin önde gelen alıcılarıyla bir  araya getirdi.  2 gün süren ticaret heyeti görüşmelerinde Türk firmaları büyük  ilgi gördü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe,  ABD'de hazır giyim ihracatını birkaç yıl içinde 1,5 milyar dolara çıkarmayı  hedeflediklerini belirterek, "Önce çorap, şimdi de örme giyim ihracatçılarımız  ABD’nin önde gelen alım gruplarıyla New York’taki Türkiye Ticaret Merkezi’nde  buluşturduk. Önümüzdeki kısa dönemde de iç giyim ihracatçılarımızı Amerikalı  alıcılarla bir araya getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, hazır giyimde küresel bir oyun kurucusu olduğu halde ABD  pazarında arzu edilen payı alamadığını aktaran Gültepe, şunları kaydetti:

"Yıllık yaklaşık 100 milyar dolar hazır giyim ithalatı yapan ABD’ye  2018’de 600 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Küresel arenadaki yerimize  bakıldığında bu miktarı asla yeterli görmüyoruz ve en az 1,5 milyar doların  üstüne çıkarmamız gerektiğini biliyoruz.  Aynı zamanda hedef pazarlarımız  arasında yer alan ABD’de Türk modasının kapasitesini, tasarım gücünü ve  potansiyelini tanıtabilmek için her fırsatı değerlendiriyoruz. Kısa bir süre önce  çorap sanayicilerimiz New York’ta çok verimli görüşmeler yaptılar. Bu kez örme  giyim firmamızla ABD’ye ticaret heyeti düzenledik."

"BU BÜYÜK PAZARI SÜREKLİ YAKIN MARKAJDA TUTUYORUZ"

İHKİB Başkanı Gültepe, Türkiye’nin 17,6 milyar dolarlık hazır giyim  ihracatında örme giyimin payının yüzde 50’nin üstünde olduğunu vurgulayarak,  "ABD’ye 600 milyon dolarlık ihracatımızın 245 milyon dolarlık bölümünü de örme  giyim oluşturuyor. Yani bu alanda marka ülkeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gültepe, Türkiye'nin gücünü birinci ağızdan anlatmak için ülkenin önde  gelen örme giyim firmalarının temsilcileri ile ABD’nin önde gelen alım gruplarını  New York’taki Türkiye Ticaret Merkezi’nde bir araya getirdiklerini belirterek,  "Önümüzdeki kısa dönemde de iç giyim ihracatçılarımızı Amerikalı alıcılarla  buluşturacağız. İhracat hedefimizi yakalamak için düzenlediğimiz ticaret  heyetleri ile bu büyük pazarı sürekli yakın markajda tutuyoruz." ifadelerini  kullandı.
 

"
En Çok Okunan Haberler

`1,5 milyar dolar kaynak sağladık`

Eurocoin göstergesi yükselişini sürdürdü

Dış ticaret istatistikleri açıklandı

BIST`ten altın ithalatı kotasıyla ilgili karar

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi arttı

ABD ulusal acil durum stokları için petrol aldı

Küresel hisse senetlerinde güçlü performans

ECB üyesinden faiz indirimi mesajı

`ABD`de şirket karları hala yüksek`

Tokyo`da çekirdek enflasyon yavaşladı

Japonya`da konut başlangıçları 9 aydır düşüyor

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında gerileme devam ediyor

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

Ekonomik güven endeksi arttı

Altın fiyatlarında tüm zamanların rekoru

Dolar bugün kaç liradan işlem görüyor?