BDDK`dan yönetmelik taslağı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nca hazırlanan bankaların özkaynaklarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı görüşe açıldı.

22.10.2019 Cuma 13:45

Güncelleme : 23.10.2019 Cuma 09:51

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) bankaların özkaynaklarına ilişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik taslağı, kurumun resmi internet sitesinde yayımlandı.

Bankaların Özkaynaklarına İlişkin Yönetmelik kapsamında, genel karşılıkların, kredi riskine esas tutarın belirlenmesinde standart yaklaşımın kullanıldığı alacakların risk ağırlıklı tutarları toplamının 10 binde 125'ine kadar olan kısmı, katkı sermaye hesaplamasına dahil edilebiliyordu.

Yönetmelikte 14 Mart 2018'de yapılan değişiklikle, Ocak 2020'den itibaren, söz konusu tutarların katkı sermaye hesaplamasına dahil edilmemesine karar verilmişti.

Duyurusu bugün yapılan yönetmelik taslağı ile bu tarihin Ocak 2022'ye  ertelenmesi amaçlanıyor. Yönetmelik taslağının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile 1 Ocak 2022'den itibaren genel karşılıklar katkı sermaye hesaplamasına dahil edilmeyecek.

Bankaların özkaynaklarına ilişkin yönetmelik, bankalarca uyulması zorunlu olan sınırlamalarda dikkate alınacak özkaynak ve konsolide özkaynak tutarlarının hesaplanmasına ilişkin usul ve esasları düzenliyor.
"
En Çok Okunan Haberler

Ekonomik güven endeksi arttı

Citi, Çin için büyüme tahminini yükseltti

`Faiz indirmek için acelemiz yok`

S&P, ABD`nin notunu teyit etti

BoE üyesinden faiz uyarısı

`Yen, dolar karşısında güçlenecek`

Avustralya`da açık iş sayısı geriledi

`Hızlı faiz artırımına ihtiyaç yok`

Nikkei Endeksi yüzde 1`den fazla düştü

Yabancılar Japon tahvili sattı

İngiltere`nin otomobil üretimi büyüdü

ABD`de sondaj kule sayısı arttı

Renault, Nissan hissesi satacak

ABD`de mortgage faizi hafif aşağı geldi

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu?

Dolar ve euroda son durum ne?

Borsa güne yükselişle başladı