Tekfen, 2.4 milyar euroluk iki proje için imza attı

Tekfen İnşaat`ın dahil olduğu konsorsiyum, Mersin`de yapılacak olan tesisler için 2.4 milyar euro tutarında iki sözleşmeyi imzaladı.

30.09.2016 Cuma 12:38

Güncelleme : 30.09.2016 Cuma 13:07

Tekfen Holding'e bağlı Tekfen İnşaat ve Tesisat ile  Alman HMB'nin yer aldığı konsorsiyum, Mersin'in Tarsus ilçesinde yapılacak yer  altı doğalgaz depolama tesisleri için 2,4 milyar avro tutarında 2 sözleşme  imzaladı.

Tekfen tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan  açıklamada, Tekfen İnşaat ve Tesisat ile HMB'nin sözleşmelerdeki toplam payının  723 milyon avro olacağı bildirildi.

Konsorsiyumun, Tarsus'ta birbirine yakın iki sahada, toplam 4 milyar  metreküp kapasiteli yer altı doğalgaz depolama tesisini yapacağı belirtilen  açıklamada, "Konsorsiyum, mühendislik, tedarik, yapım ve işletmeye alma esasıyla   yapımı için yatırım lisans sahibi işverenler olan Toren Doğalgaz Depolama ve  Madencilik AŞ ve Gaz Depo ve Madencilik AŞ firmaları ile toplam 2,41 milyar avro  tutarında 2 sözleşme imzalamıştır." ifadesine yer verildi.

Sözleşmeler kapsamındaki işlere, işveren şirketlerce ilgili proje  finansmanının sağlanması üzerine başlanacağı vurgulanan açıklamada, grup  şirketlerinin konsorsiyum içindeki iş kapsamlarını, işlerin başlamasını takiben 5  yıl içerisinde fiilen tamamlamasının planlandığı ifade edildi.

Türkiye’de ilk yer altı doğalgaz depolama tesisi olan Silivri, TPAO  tarafından işletiliyor ve tesisin depolama kapasitesi 2,6 milyar metreküp  civarında bulunuyor.

Türkiye’nin ikinci tesisi olacak Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi  için çalışmalar devam ediyor. Bu deponun kapasitesi  ilk etapta 500 milyon  metreküp olacak. Tesisin 2019'da devreye alınacak 500 milyon metreküplük ikinci  kısımıyla toplamda kapasitesinin 1 milyar metreküpe ulaşması bekleniyor.

Tarsus'ta planlanan doğalgaz depolama tesisleri, ilk defa geçen yıl  ekim ayında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci tarafından duyurulmuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, ayrıca her yıl ithal edilen  doğalgazın yaklaşık yüzde 10’luk miktarının 5 yıl içerisinde Türkiye’de  depolanması için projeler geliştiriyor.

 

"
En Çok Okunan Haberler

ABD`de tarım dışı istihdam beklentilerin altında

PPK toplantı özeti yayımlandı

KKM hesaplarında düşüş sürüyor

Bakan Şimşek`ten enflasyon açıklaması

Euro Bölgesi`nde işsizlik sabit kaldı

Nisan ayı dış ticaret rakamları açıklandı

Enflasyon rakamları belli oldu

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

S&P, Fed`den faiz indirimi beklentisini öteledi

`Hedge fonlar daha savunmacı hale geliyor`

`ECB muhtemelen üç kez faiz düşürecek`

Ford Motor`un ABD`de satışları azaldı

Societe Generale net karını açıkladı

`Faiz patikasına taahhütte bulunmuyoruz`

Coinbase Global net gelirlerini artırdı

OECD, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

Deutsche Bank personel maaşlarına zam yapacak