10 milyar dolar tutarında Türk tahvili satılabilir!

JP Morgan`a göre yatırımcılar 10 milyar dolar tutarında Türk tahvili satabilirler.

10 milyar dolar tutarında Türk tahvili satılabilir!
20.07.2016 Çarşamba 11:11

Güncelleme : 20.07.2016 Çarşamba 11:32

JP Morgan, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyesindeki kredi notunu kaybetmesi halinde yatırımcıların 10 milyar dolar tutarında Türk devlet ve şirket tahvili satışı yapabileceklerini bildirdi.

Türkiye'nin Fitch ve Moodys'ten aldığı BBB-/Baa3 seviyesinde kredi notlarının daha muhafazakar fonların Türk tahvillerinde alım yapmalarını sağladığını belirten JP Morgan, Türkiye'nin yatırım yapılabilir notunu kaybetmesinin bu fonların satış yapmasına neden olabileceğini vurguladı.
 
JP Morgan ayrıca, Türkiye'nin yatırım yapılabilir nota sahip tahviller için hazırlanan endeksteki konumunun tehlikede olduğunu belirterek, "Türkiye'nin endekslerden çıkması notlara hassas yatırımcıların satış yapmasına neden olabilir ve biz satış yapılması riski bulunan Türk devlet tahvillerinin piyasa değerini 7,2 milyar dolar tahmin ediyoruz" dedi.
 
JP Morgan, not indirimi nedeniyle Türk şirket tahvillerinde 1,5 milyar dolar ve yerel para cinsinden tahvillerde 800 milyon dolar- 1,5 milyon dolar tutarında zorunlu olarak satış yapılması gerekebileceğini tahmin ettiklerini de belirtti.
En Çok Okunan Haberler