ABD 3. çeyrekte yüzde 3.2 büyüdü

ABD`de 3. çeyrek büyüme verisi %2.9`dan %3.2`ye revize edildi.

ABD 3. çeyrekte yüzde 3.2 büyüdü
29.11.2016 Salı 16:34

Güncelleme : 29.11.2016 Salı 16:56

ABD'de yılın 3.çeyrek döneminde büyüme verileri ikinci tahmin verilere göre tahminlerin üzerinde artış gösterdi. ABD Ticaret Bakanlığı Ekonomik Analiz Bürosu(BEA) tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede ikinci tahminlerle GSYH 3.çeyrekte yüzde 3,2 artış gösterdi.

Ekonomistler öncü verilerde yüzde 2,9 olan büyümenin yüzde 3,0 artmasını bekliyorlardı. Gıda ve enerji haricinde mallar ve hizmetlerin satın alımı
sırasında oluşan enflasyon oranını gösteren çekirdek PCE yüzde 1,7 artış ile tahminlerle aynı geldi. Piyasalarda da artışın yüzde 1,7 seviyesinde kalacağı görüşü oluşmuştu.

Ülkede tüketici harcamaları yüzde 2,8 artarken, PCE yüzde 1,4 artış gösterdi. Tüketici harcamaları için beklenti yüzde 2,3 artış yönündeydi. Aynı dönemde yerel alım fiyatları yüzde 1,5, zincir ağırlıklı alım fiyatları yüzde 1,4 arttı.

En Çok Okunan Haberler