AB`den Orta Asya`nın su ve enerji güvenliğine destek

Avrupa Birliği ile Dünya Bankası arasında Orta Asya`nın su ve enerji güvenliğinin artırılması için 7 milyon euro hibe tahsis edilmesine ilişkin anlaşma imzalandı.

AB`den Orta Asya`nın su ve enerji güvenliğine destek
23.05.2019 Perşembe 10:59

Güncelleme : 23.05.2019 Perşembe 14:51

Dünya Bankasının Nur Sultan ofisinde düzenlenen imza törenine AB Nur  Sultan Büyükelçisi Sven Olov Carlsson, Dünya Bankası Orta Asya Bölgesel Direktörü  Liliya Burunçuk'un yanı sıra su ve enerji alanında uzmanlar katıldı.

Söz konusu hibe, Dünya Bankası tarafından uygulanan Orta Asya Su ve  Enerji Programı (CAWEP) çerçevesinde AB tarafından tahsis edilecek.

Carlsson, imza törenin ardından yaptığı konuşmada, Orta Asya'da su ve  enerji kaynaklarının birbiriyle bağlantılı olduğunu belirterek "Bu kaynakların  ortak kullanılması bölgenin istikrarlı kalkınması, fakirliğin azaltılması ve  iklim değişikliğine dayanıklılığı için oldukça önemli." ifadesini kullandı.

Burunçuk da su kaynaklarının kullanım modelinin Orta Asya bölgesinin  ekonomik büyümesinde etkin bir rol oynayacağını belirtti.

Dünya Bankası tarafından uygulanan CAWEP, bölgedeki su ve enerji  güvenliğinin güçlendirilmesi için çalışmalar yapıyor.
 

En Çok Okunan Haberler