ABD`nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı

ABD`nin, petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı, bu hafta da 34 adet azalarak 9 hafta üst üste düşüş gösterdi.

ABD`nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı
16.05.2020 Cumartesi 10:09

Güncelleme : 16.05.2020 Cumartesi 14:34

Petrol sahası hizmeti şirketi Baker Hughes'un yayımladığı haftalık  verilere göre, ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı, 9-15 Mayıs haftasında bir  önceki haftaya göre 34 adet azalarak 258’e geriledi ve Temmuz 2009'dan bu yanaki  en düşük seviyeye geldi.

ABD'deki petrol sondaj kulesi sayısı 9 hafta üst üste düşüş  gösterirken, bu süre içinde toplam 425 adet azalmış oldu.

Perşembe günü 31,13 dolardan kapanan Brent petrolün varil fiyatı cuma  gününü 32,50 dolar seviyesinde tamamladı. Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün  varil fiyatı ise cuma gününü 29,43 dolar düzeyinde kapattı. WTI perşembe gününü  27,56 dolar seviyesinde tamamlamıştı.
En Çok Okunan Haberler