Alman ZF Friedrichshafen, ABD’li rakibini 7 milyar dolara satın alıyor

Alman otomobil parçaları üreticisi ZF Friedrichshafen, ABD`li rakibi Wabco`yu yaklaşık 7 milyar dolar karşılığında satın aldı.

Alman ZF Friedrichshafen, ABD’li rakibini 7 milyar dolara satın  alıyor
28.03.2019 Perşembe 17:50

Güncelleme : 29.03.2019 Cuma 10:23

 ZF Friedrichshafen’den yapılan  açıklamada, ABD’li şirketin, ticari  araçlar fren sistemleri ve sürücü destek sistemleri konusundaki uzmanlığından  yararlanmak için hisse başına 136,50 dolardan satın alındığı duyuruldu. Açıklamada, satın alma rakamının toplamda yaklaşık 7 milyar dolar  olduğu hatırlatılarak satın alma anlaşmasının Wabco'nun yönetim kurulu tarafından  onaylandığı ve 2020 yılında  tamamlanmasının beklendiği bildirildi.
 
Açıklamaya göre, ZF Friedrichshafen 40 ülkede faaliyet gösteriyor ve  dünya çapında 140 bin çalışana sahip. 2017’de satış geliri ise 36,4 milyar avro  olarak belirtildi.

Wabco'nun ise 40 ülkede 16 bin çalışanı bulunuyor. New York  Borsası’nda hisseleri işlem gören şirketin geçen yıl satış geliri 3,3 milyar  dolar olarak kayıtlara geçmişti.

En Çok Okunan Haberler