`BOJ piyasaları izliyor`

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, "Yunanistan referandumu sonrası BOJ piyasaları izliyor" dedi.

`BOJ piyasaları izliyor`
06.07.2015 Pazartesi 10:06

Güncelleme : 07.07.2015 Salı 15:19

Japonya Maliye Bakanı Taro Aso, Yunanistan'da seçmenlerin Euro Bölgesi'nin sunduğu kurtarma paketini reddetmeleri sonrasında Japon hükümetinin ve BOJ'un finansal piyasaların takibinde birlikte çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Aso ayrıca, Euro Bölgesi maliye bakanları ve ECB'nin Euro Bölgesi'nin istikrarının korunması için mümkün olan tüm enstrümanları kullanma taahhütlerine bağlı olduklarına inandıklarını belirtirken, Avrupa ülkelerini Yunanistan referandum sonucuna sorumlu bir şekilde yanıt vermeye çağırdı.

Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga de Yunanistan'ın Japon hisse senedi fiyatlarına ve kurlara etkisinin çok sınırlı, beklentiler çerçevesinde olduğunu söyledi.

Suga, Euro Bölgesi ülkelerinin Yunanistan'ın durumunu düzeltecek sorumlu adımlar atacaklarını düşündüğünü de belirtti.

En Çok Okunan Haberler