Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu yapıldı

Borsa İstanbul AŞ`nin 2018 faaliyet yılına ilişkin olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu yapıldı
13.04.2019 Cumartesi 10:27

Güncelleme : 15.04.2019 Pazartesi 10:07

Borsa İstanbul AŞ'den yapılan açıklamaya göre, İstinye yerleşkesinde gerçekleştirilen toplantı, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile  başladı.

Toplantı çerçevesinde yıllık faaliyet raporu, 2018 faaliyet yılına  ilişkin bağımsız denetim raporu, 2018 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin yıl  sonu bilançosu ve kar/zarar tablosu onaylandı. 2018 karının kullanım şekli,  dağıtılacak kar ve kazanç oranlarının belirlenmesi ve kar dağıtım hususunda  yönetim kurulunun teklifi görüşülerek karara bağlandı. Kar dağıtımı yapılmasına  karar verildi.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ BELİRLENDİ

Ardından yapılan oylamada, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Murat Çetinkaya,  Yunus Arıncı, Metin Kıratlı, Fahrettin Altun, Cem Demiroğlu, Nicola Beattie,  Tevfik Eraslan ve Gülsevin Çipli, yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Yeni Yönetim  Kurulu'nun, genel kurul sonrası yaptığı toplantıda, Borsa İstanbul AŞ Yönetim  Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Erişah Arıcan, Başkan Vekilliği ve Genel Müdürlüğü  görevine Murat Çetinkaya seçildi.

Borsa İstanbul Esas Sözleşmesi'nde yapılan değişiklikle "Farklı pay  grupları ve imtiyazları kaldırılarak tek pay grubu oluşturuldu. TVF'nin elinde  bulunan pay oranının yüzde 51'in altına düşemeyeceği" eklendi.

En Çok Okunan Haberler