Yunanistan'da yapılan referandumdan kreditörlerin tasarruf tedbirlerine karşı "hayır" oyu çıkınca borç silinmesi için kullanılan "saç traşı" yeniden tartışılmaya başlandı.
Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna,
Euro Bölgesi hükümetlerinin Yunanistan'ın borcunun bir kısmının silinmesi değerlendirmeleri gerektiğini, ancak bunun için öncelikle Atina'nın reform paketine bağlılığını göstermesi gerektiğini söyledi.Granmena, "Bir şaç traşı Lüksemburg için bir tabu değil, herşey konuşulabilmeli. Ancak saç traşı global bir paket içinde konuşulmalı"dedi.
Avusturya Maliye Bakanı Hans Joerg Schelling ise Avrupa Kurtarma Fonu'nun Yunanistan'a birkaç gün içinde bir kurtarma paketi vermesinin mümkün olmadığını belirterek, ""Eurogroup toplantısında Yunanistan'ın saç traşı görüşülmeyecek. Müzakereler çok zorlu olacak.Ancak Yunanistan, reformlara ihtiyacı olduğunun bilincine varmalı" dedi. Euro Bölgesi maliye bakanları bugün saat 14.00'te Yunanistan için toplanıyor.