Güncelleme : 29.06.2016 Çarşamba 12:00
Çin Merkez Bankası, 2015 yılında varlıklarının değerinde yaşanan yüzde 12 düşüşe rağmen, 3,4 trilyon dolar büyüklüğündeki varlık portföyü ile dünyanın en büyük egemen varlık yöneticisi konumunu devam ettirdi.
Official Monetary and Financial Institutions Forum (OMFIF) tarafından bu yıl üçüncüsü hazırlanan ve merkez bankaları, egemen fonlar ile kamu emeklilik fonlarının varlık yönetim performanslarını değerlendiren yıllık raporda, Çin MB'nin ilk sırada yer aldığını belirtti.
Rapora göre 500 büyük merkez bankası, egemen fon ve kamu emeklilik fonunun yönetimleri altındaki varlık miktarı 2015 yılında yüzde 2,9, 855 milyon dolar azalarak 28,99 trilyon dolar oldu.
Merkez bankalarının varlıklarında düşüş yüzde 6,1 olurken, emeklilik fonlarının varlıkları yüzde 0,6 geriledi.