`Daha fazla entegre olmuş bankacılığa ihtiyaç var`
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet, `Daha fazla entegre olmuş bir bankacılık sektörüne ihtiyacımız var` dedi.
25.11.2016 Cuma 07:28
Güncelleme : 25.11.2016 Cuma 10:44
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Peter Praet, Avrupa'nın daha fazla entegre olmuş, şoklara daha dirençli bir bankacılık sistemine ihtiyacı olduğunu ve bunun başarılması için ortak bir mevduat sigorta sistemine gerek duyulduğunu bildirdi.
"Euro Bölgesi'nde daha büyük makroekonomik istikrarı başarmak için daha fazla entegre olmuş bankacılık sistemine ihtiyacımız var" diye konuşan Praet, "Riski paylaşan ortak kurumları olmadan, mevduat sigortası ve bankacılık çözüm mekanizması olmadan, tam olarak entegre olmuş bir bankacılık sistemine ulaşmayı bekleyemeyiz" dedi.