DBRS, Japonya`nın notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi DBRS Japonya`nın kredi notunu düşürdü.

DBRS, Japonya`nın notunu düşürdü
29.12.2016 Perşembe 08:15

Güncelleme : 29.12.2016 Perşembe 10:56

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi DBRS, Japonya'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını düşürdü. DBRS, Japonya'nın 'negatif' görünüm ile A(high) olan yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını 'durağan' görünüm ile A seviyesine indirdi. 

DBRS ayrıca Japonya'nın yabancı ve yerel para cinsinden kısa vadeli notlarını da R-1(middle) seviyesinden R-1(low) seviyesine düşürdü. 

Japonya'nın kredi notunun düşürülmesinin ülkenin kredi temel göstergelerinin yapısal olarak düşük büyüme ve yüksek, artan kamu borç yükü nedeniyle zayıflamasının yansıması olduğunu belirten DBRS, Japonya'nın kamunun yükümlülüklerini fonlama konusunda güçlü bir kapasitesi olduğuna ve yönetimin kayda değer reformlara başladığına da işaret etti.

Bununla birlikte DBRS, Japon hükümetinin reform çabalarının henüz zayıf ekonomik görünümü ve fiyat trendlerini kayda değer şekilde değiştirmediğine de dikkat çekti.

En Çok Okunan Haberler