Dünyaca ünlü iş adamı hayatını kaybetti

Dünyanın 57., Fransa’nın ise 4. en zengin iş adamı olan medya ve havacılık devi Serge Dassault, 93 yaşında kalp krizinden öldü.

Dünyaca ünlü iş adamı hayatını kaybetti
29.05.2018 Salı 10:02

Güncelleme : 29.05.2018 Salı 15:10

Dünyanın 57., Fransa’nın ise 4. en zengin iş adamı olan medya ve havacılık devi Serge Dassault, 93 yaşında kalp krizinden öldü. Le Figaro Gazetesi’nin de sahibi olan Dassault’nun, Paris’teki şirket merkezinde hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Legion d'Honneur nişanına sahip olan Dassault, 2004-2017 arasında Fransa Senatosu'nda görev yapmıştı. Vergi kaçırdığı ortaya çıkan Dassault'ya şubat ayında 5 yıl seçilme hakkının elinden alınması ve 2 milyon euro para cezası verilmişti.
 
TÜRK DOSTUYDU
 
Serge Dassault, Fransız meclisine getirilen sözde Ermeni soykırımı yasa tasarısı için hükümete mektup yazmış ve girişimin önlenmesi için ciddi çabalarda bulunmuştu.
 
Türkiye’yi çok seven Serge Dassault, ülkedeki Falcon iş jeti satışlarını da yakından takip ediyordu. Aynı zamanda Falcon kullanıcısı olan iş adamları Aydın Doğan, Mehmet Cengiz Dassault’un dostları arasındaydı
 

En Çok Okunan Haberler