`Enflasyon tahminini öteleyen tek banka biz değiliz`

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, "Enflasyon tahminini öteleyen tek merkez bankası biz değiliz" dedi.

`Enflasyon tahminini öteleyen tek banka biz değiliz`
02.11.2016 Çarşamba 07:58

Güncelleme : 02.11.2016 Çarşamba 09:31

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, BOJ'un enflasyon hedefine ulaşma tarihini ötelemek zorunda kalan tek merkez bankasının BOJ olmadığını söyledi.

"ABD ve Avrupa merkez bankaları da yüzde 2 enflasyon hedefliyorlar ve onlarda hedefe ne zaman ulaşacaklarına dair yılda 4 kez tahmin ortaya koyuyorlar. Onların tahminleri de ötelenmek zorunda kaldı" diye konuşan Kuroda, buna neden olarak petrol fiyatlarındaki düşüşü, gelişmekte olan ekonomilerdeki yavaşlamayı ve uluslararası finansal piyasalardaki oynaklığı gösterdi. 

Kuroda, parlamentoda yaptığı konuşmada ayrıca, Japon ekonomisinin yukarı yönlü risklerden çok aşağı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu, enfyasyon hedefine ulaşılamamış olmasının hayal kırıklığı yarattığını ve BOJ'un gerektiğinde ek para politikası adımları atmaya hazır olduğunu da vurguladı.

En Çok Okunan Haberler