EPDK petrol, LPG ve elektrik piyasasında faaliyet gösteren firmalara yaklaşık 3,4 milyon lira ceza verdi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, petrol, LPG ve elektrik piyasasında faaliyet gösteren firmalara yaklaşık 3,4 milyon lira ceza kesti.
Resmi Gazete'de yayımlanan Kurul kararlarına göre, petrol piyasasında faaliyet gösteren 6 firmaya, mevzuata aykırılıklar nedeniyle 1 milyon 27 bin 586 lira idari para cezası kesildi. Ayrıca 3 firmadan yazılı savunma istendi, 1 firmanın da madeni yağ lisansı iptal edildi.
Elektrik piyasasında 4 firmaya 2 milyon lira, LPG piyasasında ise bir firmaya 336 bin 319 lira idari para cezası verildi. Doğal gaz piyasasında da bir firmaya ihtarda bulunuldu.
Petrol, LPG ve elektrik piyasasında faaliyet gösteren firmalara kesilen toplam idari para cezası 3 milyon 393 bin 905 lira oldu.
BIST piyasalarında oluşan tüm verilere ait telif hakları tamamen BIST'e ait olup, bu veriler tekrar yayınlanamaz. Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası verileri BIST kaynaklı en az 15 dakika gecikmeli
verilerdir.
Veri Sağlayıcı Uyarı Notu
Veriler FOREKS Bilgi İletişim Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanmaktadır.
Foreks tarafından sağlanan Pay Piyasası, Borçlanma Araçları Piyasası, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası verileri BIST kaynaklı en az 15 dakika gecikmeli verilerdir. BIST isim ve logosu Koruma Marka Belgesi altında korunmakta olup izinsiz
kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm belgelerin telif hakları tamamen BIST'ye ait olup, tekrar yayınlanamaz. BIST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez.
Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki perfomansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve / veya Kullanıcılarda oluşabilecek
herhangi bir zarardan BIST sorumlu değildir.