Euro Bölgesi`nde perakende satışlar hafif arttı

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar, bu yılın mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0,1 arttı.

Euro Bölgesi`nde perakende satışlar hafif arttı
04.05.2018 Cuma 12:30

Güncelleme : 04.05.2018 Cuma 13:54

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerine göre, bu yılın mart  ayında mevsimsellikten arındırılmış perakende satışlar, şubat ayına kıyasla 19  üyeli Euro Bölgesi’nde yüzde 0,1 arttı. Perakende satışlar, 2017’nin mart ayına  göre de yüzde 0,8 yükseldi.
 
Veriler, 28 üyeli Avrupa Birliği'nde (AB) ise perakende satışların  martta aylık bazda yüzde 0,1 azaldığını, yıllık ise yüzde 1,8 yükseldiğini ortaya  koydu.
 
Verinin mevcut olduğu AB ülkeleri arasında martta aylık bazda  perakende satışında en fazla artış görülen ülke yüzde 2,3’le Letonya olurken, en  fazla azalış yüzde 1,7 ile İrlanda’da kaydedildi.
 
Yıllık bazda ise perakende satışlarında en fazla artış görülen ülke  yüzde 8,6 ile Malta olarak kayıtlara geçti. Söz konusu dönemde perakende  satışları en fazla azalan ülke de yüzde 1,3’le Almanya oldu.

En Çok Okunan Haberler