Gazprom Türk Akımı için İsviçreli şirketle anlaştı

Gazprom, Türk Akım`ın ilk aşamasının inşaası için İsviçreli Allseas Group ile anlaştı.

Gazprom Türk Akımı için İsviçreli şirketle anlaştı
08.12.2016 Perşembe 14:02

Güncelleme : 09.12.2016 Cuma 08:32

Gazprom, Türk Akım doğal gaz boru hattının Karadeniz'in altında geçecek ilk aşamasının inşaası için İsviçre merkezli Alseas Group S.A. ile sözleşme imzaladığını duyurdu.

Türk Akım doğal gaz boru hattının ilk aşamasının inşaasına 2017'nin ikinci yarısında başlanacak.

RUS PARLAMENTOSU TÜRK AKIMI'NI BU AY GÖRÜŞECEK

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin bu ay onaylanmak üzere Rusya Parlamentosunun gündemine alınabileceği bildirildi.

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Enerji Komitesi Başkanı Pavel Zavalny, Rus haber ajansı RIA’ya yaptığı açıklamada, Türk Akımı  anlaşmasının bu ay sonuna kadar Duma'ya sunulmasını umduğunu söyledi.

Rus hükümetinin projeyle ilgili belirli prosedürleri tamamlaması  gerektiğini belirten Zavalny, “Bu nedenle şu anda kesin bir tarih vermem mümkün  değil.” ifadelerini kullandı.

Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetler arası anlaşma  Türkiye ve Rusya arasında 10 Ekim’de imzalanmıştı.

Proje kapsamında, her biri 15,75 milyar metreküp kapasiteye sahip iki  boru hattı inşa edilmesi planlanırken, ilk hattın Türkiye’ye, ikinci hattın ise  gerekli teminatların alınması halinde Avrupa’ya ulaştırılması öngörülüyor.

Türk Akımına ilişkin anlaşmanın onaylanmasının uygun bulunduğuna dair  kanun tasarısı geçen hafta TBMM'de kabul edilmişti.

En Çok Okunan Haberler