`Gelişen piyasalar dönüm noktasında`

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, dört yıllık türbülansın ardından gelişen piyasaların bir dönüm noktasında olduğunu söyledi.

`Gelişen piyasalar dönüm noktasında`
15.03.2016 Salı 13:21

Güncelleme : 15.03.2016 Salı 13:41

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, dört yıllık türbülansın ardından gelişen piyasaların bir dönüm noktasında olduğunu ve ufukta toparlanma görüldüğünü söyledi.

Bloomberg News'un haberine göre, yatırımcıların gelişen piyasalarda ağırlığının az olmasının kendisini "mutlu ettiği" söyleyen Templeton Yönetim Kurulu Başkanı Mobius, bölgedeki büyümenin etkisiyle özellikle Asya'da "toparlanma potansiyelinin" çok büyük olduğunu belirtti.

Gelişmekte olan Asya ülkelerinde karamsarlığın had safhada olduğuna dikkat çeken yatırımcıya göre, Çin hala "büyük bir büyüme hikayesi," Hindistan "çok iyi bir oranda" büyüyor ve Malezya cazip bir gelecek sunuyor.

Mobius, emtia fiyatlarının dibi gördüğünü ve ABD piyasalarının zirveye ulaşması nedeniyle bundan sonra ya yatay seyredeceğini ya da düşeceğini, bunun da gelişen piyasalar açısında olumlu olduğunu söyledi.

En Çok Okunan Haberler