Gerekirse ECB`nin politika yönlendirmesi değişebilir

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Banka`nın para politikası yönlendirmesinin taşa yazılmış olmadığını ve görünümün kötüleşmesi halinde değişebileceğini söyledi.

Gerekirse ECB`nin politika yönlendirmesi değişebilir
09.11.2018 Cuma 07:20

Güncelleme : 09.11.2018 Cuma 15:56

"Para politikası yönlendirmemizde, mesajımızda seçenekleri açık tuttuk" diye konuşan Draghi, "Eğer işler kötüye gider ise ileri dönük yönlendirmeyi her zaman gelen bilgilerle tutarlı şekilde
değiştirebiliriz" dedi.

Draghi, ECB'nin tahvil alımlarının sona ermesinin ülkelerin borçlanma maliyetlerini artırmasını beklemediğini, ECB'nin birçok başka kanaldan teşvikler sağlamaya devam edeceğini vurguladı.

Dublin'de İrlandalı parlamenterlere konuşmasında Euro Bölgesi'nde ücretlerde artışın giderek daha kalıcı hale gelmekte olduğunu da ifade eden Draghi, "Son 6-12 aylık veriler, ücretlerin kademeli olarak yukarı gittiklerini gösteriyor. Ücretler şu ana kadar geçici etkilerle yükseldiler, ancak daha çok kalıcı etkilerle gidiyorlar" dedi.


En Çok Okunan Haberler