`İran petrol sektörünün 150 milyar dolara ihtiyacı var`

İran Petrol Bakanlığı Stratejik Planlama Genel Müdürü Said Qavampur, İran petrol sektörünün 2016-2022 dönemini kapsayan 6. Kalkınma Planı`nda yer alan yatırımları gerçekleştirmek için 150 milyar dolar yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi.

`İran petrol sektörünün 150 milyar dolara ihtiyacı var`
21.12.2015 Pazartesi 11:41

Güncelleme : 21.12.2015 Pazartesi 11:53

İran Petrol Bakanlığı Stratejik Planlama Genel Müdürü Said Qavampur, İran petrol sektörünün 2016-2022 dönemini kapsayan 6. Kalkınma Planı'nda yer alan yatırımları gerçekleştirmek için 150 milyar dolar yatırıma ihtiyaç duyduğunu söyledi. 
  
Qavampur, bu yatırım ihtiyacının 100 milyar dolarlık bölümünün özel sektör ve yabancı yatırımcılar tarafından karşılanmasını beklediklerini belirtirken, geri kalan finansmanın ise yerel kaynakların petrol ve gaz projelerine yönlendirilmesiyle sağlanacağını vurguladı.

En Çok Okunan Haberler