İran ve Almanya petrokimya anlaşması imzaladı

İranlı Kian Petrokimya ve Alman Linde Grup, nükleer faaliyetleri nedeniyle Tahran`a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından petrokimya alanındaki ilk işbirliği anlaşmasına imza attı.

İran ve Almanya petrokimya anlaşması imzaladı
03.08.2016 Çarşamba 12:35

Güncelleme : 03.08.2016 Çarşamba 12:49

İranlı Kian Petrokimya ve Alman Linde Grup, nükleer  faaliyetleri nedeniyle Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasının ardından  petrokimya alanındaki ilk işbirliği anlaşmasına imza attı.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'da yer alan habere göre, İranlı Kian  Petrokimya ve Alman Linde Grup, İranlı şirketin Aseluye Özel Petrokimya  Bölgesi'nde yer alan ikinci sahasında olefin üretim biriminin ilk aşama temel  mühendislik ve tasarımı için anlaşmaya vardı. Bir yıllık anlaşma yaklaşık 35  milyon avroluk finansal krediyle imzalandı.

İmza töreninde konuşan petrokimyadan sorumlu Petrol Bakan Yardımcısı  Marzieh Shahdaie, Alman petrokimya devi Linde şirketinin İran'daki yatırımlarını  mühendislik, satın alma, yapım sözleşmesi kapsamında gerçekleştireceğini ve  şirketin İran'ın Aseluye bölgesindeki en önemli petrokimya projelerinden birini  gerçekleştireceğini söyledi.

En Çok Okunan Haberler