`İtalya bütçe hedeflerini AB yetkilileriyle görüşmeye hazır`

İtalya Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio, İtalya hükümetinin bütçe hedeflerini Avrupa Birliği yetkilileriyle görüşmeye ve tartışmaya hazır olduğunu söyledi ve koalisyonun eurodan ayrılma planı olmadığını tekrarladı.

`İtalya bütçe hedeflerini AB yetkilileriyle görüşmeye hazır`
22.10.2018 Pazartesi 11:12

Güncelleme : 22.10.2018 Pazartesi 15:22

İtalya bütçe açığını 2018 yılında GSYH'nin yüzde 1.8'inden gelecek yıl yüzde 2.4'üne çıkarma planıyla Brüksel'de eleştirilere maruz kaldı.

AB Komisyonu, Roma'nın 2019 bütçe tasarı bütçesini AB mali kurallarının eşi görülmemiş bir şekilde ihlali olarak nitelendirdi. Maio, RTL radyosuna yaptığı açıklamada, İtalya'nın komisyona yüzde 2.4 hedefe ulaşma nedenlerini açıklayan bir mektup göndereceğini ve hükümetin "masaya oturmaya" hazır olduğunu söyledi.

AB KOMİSYONU: İTALYA İLE KRİZ İSTEMİYORUZ

Avrupa Komisyonu'nda ekonomik ilişkilerden sorumlu komiseri Pierre Moscovici, Avrupa Komisyonu'nun İtalya ile bütçe planları üzerinde herhangi bir kriz istemediğini, ancak AB yönetiminin hala soruları olduğunu ve bugün cevaplanmasını beklediğini söyledi.

Moscovici, Inter Radio'ya yaptığı açıklamada İtalya'nın yapısal açığının çok yüksek olduğunu belirtti.

En Çok Okunan Haberler