İthalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin karar çıktı

Hindistan, Tayland, Sri Lanka ve İspanya menşeli "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı" ithalatına ilişkin önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı açılan soruşturma tamamlandı.

İthalatta haksız rekabetin önlenmesine ilişkin karar çıktı
09.03.2019 Cumartesi 11:50

Güncelleme : 11.03.2019 Pazartesi 09:41

Ticaret Bakanlığı'nın İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin  Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, soruşturma çerçevesinde elde edilen bilgiler doğrultusunda,  Hindistan, Tayland, İspanya ve Sri Lanka menşeli olarak beyan edilen ve bu  ülkeler çıkışlı soruşturma konusu "muhtelif mafsal halkalı zincirler ve aksamı"  ithalatında, tebliğ kapsamında Çin menşeli ürün için yürürlükte bulunanla aynı  tutarda dampinge karşı kesin önlemin yürürlüğe konulmasına karar verildi.

Hindistan'da bulunan "Galaxy Chains Pvt. Ltd." ve "Tube Investments of  India Limited" firmalarıyla Tayland'da yerleşik "Tien Yuen Machinery Mfg.  (Thailand) Co. Ltd." firmasında üretildiği belirlenen söz konusu ürünlere ilişkin  işlemlerde, üretici sertifikası aranarak, söz konusu dampinge karşı kesin önlemin  uygulanmamasına karar verildi. Bu şirketler dışında, soruşturmaya konu ülkelerden  ithalat yapılması durumunda ton başına bin 200 dolar, dampinge karşı önlem  uygulanacak.

Çin menşeli ithalat için yürürlükte olan dampinge karşı önlemde,  ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılacak değişiklikler, bu önlem için de  geçerli olacak.

Öte yandan, Bakanlığın İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin  Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak  yürürlüğe girdi.
 

En Çok Okunan Haberler