New York borsası düşüşle açıldı

ABD borsaları, açılışta Kuzey Kore`yle yaşanan siyasi gerilimin etkisiyle gerilemeye devam etti.

New York borsası düşüşle açıldı
09.08.2017 Çarşamba 17:31

Güncelleme : 09.08.2017 Çarşamba 18:32

New York borsası, güne ABD ve Kuzey Kore  yönetimlerinden gelen tehditkar açıklamaların etkisiyle satış ağırlıklı başladı.

Açılışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 65,54 puan (yüzde 0,30) değer  kaybederek 22.019,30 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 9,94 puan (yüzde 0,40)  azalarak 2.464,98 puana geriledi. En büyük düşüşü kaydeden Nasdaq Teknoloji  Endeksi ise 47,58 puan (yüzde 0,75) azalışla 6.322,88 puana indi.

Analistler, hisse senetlerinin satış ağırlıklı seyretmesinde ABD ile  Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin belirleyici olduğunu belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, dün Pyongyang rejiminin kıtalararası  füzelere yerleştirilebilecek minyatürleştirilmiş nükleer savaş başlığı ürettiği  yönündeki haberlerin ardından “Kuzey Kore için en iyisi ABD’yi daha fazla tehdit  etmemek. Aksi halde dünyanın daha önce hiç görmediği ateş ve şiddetle  karşılanacaklar” ifadesini kullanmıştı.

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansı ise Pyongyang yönetiminin Pasifik  Okyanusundaki ABD toprağı Guam'a Hwasong-12 orta-uzun menzilli balistik füzesiyle  saldırı hazırlığı içinde olduğu açıklamıştı.

New York borsasında endeksler bu gelişmelerin ardından dün de düşüşle  kapanmıştı.

En Çok Okunan Haberler