O borçlar ertelenecek!

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının her yıl olduğu gibi 2016 yılında da erteleneceği bildirildi.

O borçlar ertelenecek!
22.08.2016 Pazartesi 14:45

Güncelleme : 22.08.2016 Pazartesi 18:20

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği  (Tarım Kredi) tarafından doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının her yıl olduğu gibi 2016 yılında da erteleneceği bildirildi.

 Tarım Kredi'den yapılan yazılı açıklamada, Birliğin, 6736 sayılı "Bazı  Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun"da belirtilen yapılandırma  kapsamında olmadığına dikkati çekilerek, Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarının da bu kapsama dahil edilmesi için TBMM, Hükümet ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığı nezdinde girişimlerin devam ettiği belirtildi.

Doğal afetlerden zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının her yıl  olduğu gibi bu yıl da Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından erteleneceği ifade  edilerek, teşkilatın erteleme işlemlerini memnuniyetle yerine getireceği kaydedildi.

Konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapılmasının beklendiğine dikkat  çekilerek, "Tarım Kredi Kooperatiflerinin borç erteleme kapsamında olmadığı ile  ilgili haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Teşkilatımız hakkında asılsız haberleri  yapan ve gerçeği yansıtmayan beyanatta bulunanlarla ilgili yasal haklarımız  korunacaktır." ifadeleri kullanıldı.

En Çok Okunan Haberler