Petrol 47 dolar sınırına dayandı

Brent petrolün varil fiyatı, 47 dolar sınırına yükseldi.

Petrol 47 dolar sınırına dayandı
10.11.2016 Perşembe 07:08

Güncelleme : 11.11.2016 Cuma 08:23

Brent petrolün varil fiyatı, 47 dolar sınırına yükseldi.

ABD'de başkanlık seçimini dün Donald Trump'ın kazanmasının ardından  44,38 dolar ile 11 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeyi gören Brent petrolün  varil fiyatı, ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) tarafından açıklanan ham  petrol stok verisinin 2,4 milyon varil artarak beklentilerin üzerinde  gerçekleşmesine karşın yükselişe geçerek 47 dolar sınırına kadar çıktı.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün güne 46,3 dolardan başlamasının ardından yükseliş eğilimini koruyarak saat 10.10 itibarıyla 46,8 dolar  seviyelerinde dengelendi.

Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı ise 45,49 dolarda seyrediyor.

Analistler, Trump'ın petrol ve doğal gaz üretimini artırma ve bu  sektörlerde regülasyonları azaltma planlarına odaklanan yatırımcıların alımları  ile petrol fiyatlarının yükselişe geçtiğini ifade etti.

Bundan sonraki dönemde Trump ve yardımcılarından gelecek açıklamaların  takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan Brent petrol fiyatında  47,3 dolar seviyesinin direnç, 45,8 dolar seviyesinin destek konumunda olduğunu  kaydetti.

En Çok Okunan Haberler