Güncelleme : 25.04.2016 Pazartesi 10:01
Asya borsaları yatırımcıların doların son zamanlarda gösterdiği yükselişin ardından bu hafta gerçekleşecek olan Fed ve Japonya Merkez Bankası (BOJ) toplantıları öncesi kâr satışları yapmalarıyla geriledi.
Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını takip eden MSCI endeksi yüzde 0.4 gerilerken, Japonya Nikkei endeksi yenin yükselişe geçmesiyle beraber yüzde 0.8 düştü.
Nikkei endeksinde yatırımcılar aynı zamanda BOJ tarafından Çarşamba günü sona erecek olan iki günlük politika toplantısında yeni bir genişleme adımı atılabileceği haberlerinin ardından endeksin on bir buçuk haftanın zirvesine çıkmasıyla da kâr satışları yaptı.
FED BEKLENİYOR
Fed'in Çarşamba günü gerçekleştireceği politika toplantısında faizleri sabit tutması beklenirken, piyasaların gözü ekonomik görünüme yönelik yapılacak açıklamalarda olacak.
Reuters tarafından yapılan bir ankete katılan ekonomistler Fed'in Haziran'da bir faiz artışına gideceğini ve bunun ardından yıl sonundan önce bir artışa daha gideceğini düşünüyor.