Rekor düşük faiz Avrupa için yeni normal mi?

ECB Başkanı Mario Draghi "Ultra düşük faizlerin finans sektöründe maliyetleri artırdığının farkındayız. Faiz oranlarını bu kadar düşük seviyelerde aşırı uzun süre tutmayı tercih etmiyoruz" dedi.

Rekor düşük faiz Avrupa için yeni normal mi?
26.10.2016 Çarşamba 08:08

Güncelleme : 27.10.2016 Perşembe 07:54

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, ultra gevşek para politikasının finans sektöründe maliyetleri artırdığının farkında olduklarını ve faiz oranlarını çok uzun süre negatif seviyede tutmayı tercih etmediklerini söyledi.

Berlin'de konuşan Draghi, özellikle Alman bankalarından gelen düşük faizleri karlarını erittiği şikayetlerinin bilincinde olduklarını belirterek, "Biz kesinlikle faiz oranlarını bu kadar düşük seviyelerde aşırı uzun süre tutmayı tercih etmiyoruz, zaman içinde istenmeyen yan etkilerin birikmesinden memnun değiliz" diye konuştu.

Draghi, rekor düşük seviyedeki faiz oranlarının Euro Bölgesi için kesinlikle yeni normal olmadığını da vurguladı.
En Çok Okunan Haberler