Rusya`da işsiz sayısı 20 milyona çıkabilir

Rusya merkezli iş bulma sitesi Superjob’un kurucusu Aleksey Zaharov, Rusya’da gerçek işsiz sayısının 10 milyon civarında olduğunu belirterek, "Gerçek işsiz sayısı resmi rakamlardan 5-6 kat fazla. Sonbaharda bu rakam 20 milyona çıkabilir" dedi.

Rusya`da işsiz sayısı 20 milyona çıkabilir
03.06.2020 Çarşamba 14:17

Güncelleme : 03.06.2020 Çarşamba 15:39

Zaharov, İnterfaks haber ajansına yaptığı açıklamada, Rusya’da "kayıtlı işsiz" sayısının 2 milyon düzeyinde olduğunu anımsattı.

Söz konusu rakamın gerçek durumu yansıtmadığına işaret eden Zaharov,  “Yeni tip corona virüs (Kovid-19) nedeniyle şirketler işten çıkarma veya iflas  gibi durumlarını fiziksel olarak gerçekleştiremiyorlar. Ayrıca işsiz kalanların  çoğu da resmi kurumlara başvurmuyor, çünkü çoğu insan için bunun bir anlamı yok.”  değerlendirmesinde bulundu.

Şirketlerin Kovid-19 sonrasında iflas veya işten çıkarmaları resmi olarak gerçekleştirmeye başlayacaklarına dikkati çeken Zaharov, “Sonrasında  işsizlerin sayısında artış göreceğiz. Tahminimiz Rusya’da işsiz sayısının 10 milyon civarında olduğu. Gerçek işsiz sayısı resmi rakamlardan 5-6 kat fazla.  Sonbaharda bu rakam 20 milyona çıkabilir.” ifadelerini kullandı.

Rusya Çalışma Bakanı Anton Kotyakov, ülkede 2,2 milyon kayıtlı işsiz  bulunduğunu açıklamıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir süre önce yaptığı açıklamada,  Kovid-19 salgını nedeniyle ülkede işsizliğin arttığını belirterek, yetkililerin  işsizlik sorununa azami dikkat göstermesi gerektiğini söylemişti.

Ülkede Kovid-19 nedeniyle işini kaybedenlere aylık 12 bin 130 ruble  (yaklaşık 177 dolar) destek sağlanıyor.   
En Çok Okunan Haberler